e-pozivnica

LICA ULICA – izložba studenata Odsjeka za povijest umjetnosti FFRI 2014/15

U petak, 1. travnja 2016. godine, u 20.00 sati u Malom salonu u Rijeci održati će se otvorenje izložbe studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci – ,,Lica ulica”.

Izložba je rezultat zajedničkog seminarskog rada studenata druge godine diplomskog studija povijesti umjetnosti u okviru kolegija ,,Muzejsko-galerijska praksa” te u suradnji s Fotoklubom Rijeka i samostalnim umjetnicama i umjetnicima – kojemu je tema bila
riječka arhitektonska baština i njezina obnova. Cilj ove izložbe je ukazati na brojne primjere devastacije i zanemarivanja arhitektonske baštine Rijeke, ali istovremeno i na vrijedne primjere njene obnove. Također, ukazuje se na razloge i potrebu obnavljanja pročelja te moguće načine njihove provedbe.
Izložba je koncipirana u 3 cjeline: primjeri devastiranih pročelja stambenih objekata, dobri primjeri postojećih intervencija i primjeri alternativnih no još uvijek neostvarenih načina obnove pročelja.

U kontekstu recentne dodjele titule Europske prijestolnice kulture gradu Rijeci, studenti izložbu posvećuju plejadi europskih arhitekata koji su projektirali najljepše primjere riječke stambene arhitekture.

Projekt financira Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Izložba je otvorena od 1. do 4. travnja 2016. godine.

Posted in Novosti, Vijesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.